ODJEL ZA PUHAČKE INSTRUMENTE I UDARALJKE

pročelnik Odjela: Marina Martinić, prof.

 

FLAUTA
učitelj: Ivana Dročić

(Biografija u pripremi...)


KLARINET I SAKSOFON
učitelj: Srđan Benzon, prof.

SRĐAN BENZON (Split, 1953.) diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Sarajevu (1978.) u klasi prof. Aleksija Radana. Od 1979. član je Orkestra Opere HNK u Splitu, a djelovao je i kao honorarni suradnik Orkestra Hrvatske ratne mornarice. Još od studentskih dana održavao je recitale i sudjelovao na brojnim natjecanjima (Split, Rovinj, Novi Sad, Ženeva, München, Zagreb), a kao solist nastupio je i uz Simfonijski orkestar RTV Sarajevo. Niz godina se bavi i pedagoškim radom. Radio je na glazbenim školama u Hvaru, Šibeniku, Imotskom i Splitu, a od samih je početaka nastavnik klarineta i saksofona na Glazbenoj školi u Solinu. Njegovi su učenici laureati regionalnih i državnih nagrada.


HORNA
učitelj: Marina Martinić, prof.

MARINA MARTINIĆ (Split, 1984.) studirala je hornu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Stjepana Mateića, a diplomirala je na istoj ustanovi u klasi prof. Bánka Hárkaya (2008.). Usavršavala se na stručnim seminarima kod P. Detičeka, H. Baumanna, R. Vlatkovića i S. Obadića. Laureat je Posebne rektorove nagrade u 2005. godini. Surađivala je s orkestrom Opere HNK u Zagrebu, Hrvatskim komornim orkestrom i Orkestrom HRM. Članica je Orkestra Opere HNK u Splitu od 2007. godine. Bavi se i pedagoškim radom kao nastavnik horne na Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, a od samih početaka radi i na Glazbenoj školi u Solinu.


TRUBA
učitelj: Ivan Bralić, prof.

IVAN BRALIĆ (Split, 1972.) maturirao je trubu na Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu u klasi prof. Ante Puharića, nakon čega upisuje studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Diplomirao je 1997. u klasi prof. Stanka Selaka. Usavršavo se na majstorskim tečajevima kod S. Arnolda, C. Dawn Reinharta i C. Schluetera. Za vrijeme studija honorarno surađivao sa Zagrebačkom filharmonijom, Orkestrom Opere HNK u Zagrebu i Orkestrom Kazališta "Komedija". Od 1995. solo trubač Simfonijskog puhačkog orkestra HV, a od 2001. solo trubač Orkestra HRM i honorarni suradnik Orkestra Opere HNK u Splitu. Uz orkestralnu djelatnost nastupa kao solist uz pratnju orkestra i  orgulja te kao član komornih ansambala. Jedan je od osnivača Međunarodne ljetne škole za trubu i orgulje u Solinu. Bavi se i pedagoškim radom. Predavao je trubu na Glazbenoj školi Jakova Gotovca u Sinju, a od 2008. predaje i na Glazbenoj školi u Solinu.


TROMBON I TUBA

učitelj: Stipe Vojković, prof.

(Biografija u pripremi...)UDARALJKE
učitelj: Petar Zečević

PETAR ZEČEVIĆ (Čardak, Bosna i Hercegovina, 1947.) polazio je Srednju vojnu glazbenu školu u Vukovaru i Zemunu, koju je s uspjehom završio 1966. godine, smjer horna i udaraljke. Nakon završetka škole radio je kao glazbenik u vojnim orkestrima u Šibeniku, Herceg Novom i Zadru. U to je vrijeme honorarno surađivao s Komornim orkestrom u Zadru i Orkestrom šibenske operete. Godine 1985. dolazi na službu u Orkestar JRM u Splitu, a godine 1991. prelazi u sastav Orkestra HRM, u kojem radi sve do umirovljenja 1998. godine. Od dolaska u Split do danas honorarni je suradnik Orkestra Opere HNK u Splitu, a bavi se i pedagoškim radom kao nastavnik udaraljki na Glazbenoj školu u Solinu, gdje je odgojio niz kvalitetnih mladih glazbenika.


PUHAČKI ORKESTAR
voditelj: Tonći Ćićerić, prof.

(Biografiju pogledaj klikom na link...)

JoomShaper