TKO SE  MOŽE UPISATI U GLAZBENU ŠKOLU...

U osnovnu glazbenu školu upisuju se učenici koji su završili prvi ili drugi razred općeobrazovne škole (u nekim specifičnim slučajevima i stariji učenici), nakon jednostavne provjere psihofizičkih i osnovnih glazbenih sposobnosti (muzikalnost, ritam i glazbena memorija).

U osnovnoj se glazbenoj školi može naučiti svirati: flautu, klarinet, saksofon, hornu, trubu, trombon, tubu, udaraljke, glasovir, mandolinu ili gitaru. Osnovna glazbena škola traje šest godina, a stječene vještine se mogu dalje usavršavati u srednoj glazbenoj školi.

KADA SE VRŠE UPISI U GLAZBENU ŠKOLU...

U Glazbenoj školi Solin se upisi u slijedeću školsku godinu vrše krajem tekuće nastavne godine (krajem svibnja ili početkom lipnja).
U tom se periodu, temeljem unaprijed objavljenih upisnih kvota od strane Škole vrši prvi krug upisa. 

Nakon što Škola raspiše upise, roditelji ispunjavanjem prijavnice, koju mogu poslati online putem ili osobno predati u Školi, prijavljuju svoje dijete na prijemni ispit za upis u prvi razred osnovne glazbene škole.

Po zaprimanju svih prijava, Škola objavljuje raspored prijemnih ispita. Učenici - kandidati pristupaju prijemnom ispitu, sukladno objavljenom rasporedu, na kojem se provjeravaju pzihofizičke i osnovne glazbenene sposobnosti (muzikalnost, ritam i glazbena memorija). Nakon provedbe prijemnih ispita Škola javno objavljuje rezultate na oglasnoj ploči Škole i na ovoj web stranici.

Učenici koji su zadovoljili kriterije prijemnog ispita stječu pravo upisa u prvi razred osnovne glazbene škole. Upis se vrši ispunjavanjem upisnice od strane roditelja, koja se može preuzeti i poslati online putem ili osobno preuzeti i predati u Školi, predajom dokumentacije (preslika domovnice i rodnog lista djeteta) te uplatom upisnine na žiro - račun Škole.

Ukoliko se u prvom upisnom krugu ne upiše predviđen broj učenika i ne ispuni se propisana upisna kvota, Škola krajem tekuće školske godine (kraj kolovoza) može raspisati drugi  krug upisa u novu školsku godinu i to samo u svrhu popunjavanja slobodnih upisnih mjesta. Postupak prijave, provođenja prijemnog ispita i upisa odvija se po istim pravilima kao i u prvom upisnom krugu.

Informiranje o rasporedu i terminima upisnih krugova obavlja se putem ove web stranice i putem javnih tiskanih i elektronskih medija.

Za sve ostale upite o upisima u Glazbenu školu Solin možete nas kontakirati klikom na link.

 

 

JoomShaper