Glazbena škola Silvije Bombardelli Solin i Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin, u suradnji s Udrugom Gitara ST iz Splita, nakon šest uspješnih izdanja priređuje

 

7. ZIMSKU ŠKOLU KLASIČNE & POP GITARE SOLIN 2019.

 

koja će se održati u Solinu od 3. do 6. siječnja 2019. pod vodstvom priznatih gitarista i pedagoga prof.  Eduarda Pascuala (Španjolska), prof. Mislava Režića (Hrvatska), prof. Antonia Rumenovića (Hrvatska) i prof. Nene Munitića (Hrvatska).

 

PROGRAM

Četvrtak, 03.01.2019. - u popodnevnom terminu individualni rad

Četvrtak, 03.01.2019.,19:00 sati - Svečano otvaranje 7. Zimske škole; solistički koncert Eduarda Pascuala (Španjolska)

Petak, 04.01.2019. - u jutarnjem terminu individualni rad; u popodnevnom terminu individualni rad, radionica pop gitare i orkestar

Subota, 05.01.2019. - u jutarnjem terminu individualni rad; u popodnevnom terminu individualni rad, radionica pop gitare i orkestar

Subota, 05.01.2019., 19:00 sati - koncert: Mislav Režić, gitara, Antigoni Tsalla, flauta (Grčka)

Nedjelja, 06.01.2019. - u jutarnjem terminu individualni rad; u popodnevnom terminu individualni rad, radionica pop gitare i orkestar

Nedjelja, 06.01.2019., 19:00 sati - Završni koncert polaznika i dodjela diploma

 

MOGUĆNSTI SUDJELOVANJA

PROGRAM A - četiri individualna sata klasične gitare po 40 min i orkestar (700,00 kn)

PROGRAM B - dva individualna sata klasične gitare po 40 min i orkestar (450,00 kn)

PROGRAM C - tri individalna sata pop gitare za početnike (300,00 kn)

 

PRIJAVE I KOTIZACIJA

Nakon odluke o izboru programa, određenu kotizaciju za sudjelovanje na Zimskoj školi uplatiti do 01. siječnja 2019. na žiro-račun Udruge Gitara ST HR8623400091110566425, uz navedenu svrhu plaćanja: kotizacija za Zimsku školu gitare Solin 2019.

Prijavnicu možete preuzeti na linku PRIJAVNICA te ispunjenu poslati na e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. do 01.01.2019.

Svi sudionici stječu pravo sudjelovanja na Završnom koncertu, na kojem će se upriličiti i svečana dodjela diploma za sve polaznike Zimske škole.

Cjelokupni program 7. Zimske škole održava se u Domu kulture Zvonimir Solin, Kralja Zvonimira 50, 21210 Solin.

 

MOGUĆNOSTI SMJEŠTAJA

Polaznici koji su zainteresirani za smještaj u Solinu tijekom trajanja Zimske škole mogu za sve informacije kontaktirati Informativni ured Turističke zajednice grada Solina na tel. 021-210-048 ili putem e-maila: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Također, možete posjetiti i web stranicu www.solin-info.com

 

VODITELJI 7. ZIMSKE ŠKOLE KLASIČNE & POP GITARE SOLIN 2018.

EDUARDO PASCUAL DIEZ, prof., profesor je gitare na Konzervatoriju u Valladolidu (Španjolska) od 1992. godine. Koncertirao je u više od 30 zemalja širom Europe, Kanade i Amerike, te održavao seminare diljem svijeta. Diplomirao je gitaru na Kraljevskom konzervatorij u Madridu, a kasnije i studij pedagogije na sveučilištu Complutense u Madridu. Magistrirao je gitaru na konzervatoriju u Salamanci i doktorirao na fakultetu Autónoma u Madridu. Usavršavao se na satovima poznatih gitarista kao David Russell, Demetrio Ballesteros, José Luis Rodrigo i dr. Često je član žirija na važnim natjecanjima poput Guitar Foundation of America (Montreal, Kanada), JoAnn Falleta Guitar Concerto Competition (Buffalo, NY, U.S.A), Grifyce - Trzebiatów, (Poljska), Rust (Austria), Brno (Ceska Republika), Lima (Peru), Morelia, Chihuahua (Meksiko), Fiuggi, Lecce, ,Mottola (Italija) i drugdje. Skladatelji Nicola Yordanov, Marco Aurelio Alvérez, Rodrigo Nefthalí, Victor Hugo Ñopo, Roberto Fabbri, Sabino de Bari, Uroš Dojčinović i Sandro di Stefano posvetili su mu svoja djela. Eduardo Pascual svira na gitarama Manuel Contreras, Gabriel Hernández, José Antonio Lagunar, Armin Hanika i Noé Zalapa, koji su ujedno i njegovi pokrovitelji. Takodjer ima i svog pokrovitelja žica, La Valenciana iz Meksika. 

MISLAV REŽIĆ, prof., jedan je od vodećih hrvatskih gitarista. Ostvario je respektabilnu međunarodnu karijeru kao solist, član komornih sastava i predavač. Nastupa i kao solist i uz orkestrepo u europskim gradovima Amsterdamu, Ateni, Berlinu, Bruxellesu, Kopenhagenu, Rimu, Zagrebu, itd. Interes za izvođenjem različitih stilova, koji sežu od rane do moderne glazbe, vodi ga do suradnje s velikim brojem glazbenika i ansambala. Neki od glazbenika s kojima nastupa su: udaraljkaši Pepe Garcia i Diego Espinosa, čembalistica Cvetanka Sozovska, mezzo-sopranistica Tanja Šimić, bariton Jussi Lehtipuu, flautisti Antigoni Tsalla i Gregor Schulenburg, violinistica Laura Vadjon. Član je i jedan je od utemeljitelja ansambala “Machetes” (Den Haag) i “Tetttix” (Atena) koji se bave izvođenjem suvremene glazbe. Skladatelji Vlado Sunko i Nikoleta Chatzopoulu posvetili su mu svoja djela. Diplomirao je 2001. godine na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi Gorana Listeša. Magistrirao je na nizozemskom Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u klasi Zorana Dukića te na Visokoj glazbenoj školi u Maastrichtu u klasi Carla Marchionea. Dobitnik je niza nacionalnih i dviju internacionalnih nagrada na međunarodnim festivalima gitare u Zwolleu 2002. i Enschedeu 2007. Umjetnički je ravnatelj festivala komorne glazbe “Glazbene večeri kod sv. Jeronima” koji se održava u Kaštel Gomilici. Od 2013. predaje na međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi u Kaštelima. Njegov solistički nosač zvuka ‘Auburn’ posvećen suvremenoj glazbi za gitaru izdan je početkom 2017. za izdavača DNA-LABEL.

ANTONIO RUMENOVIĆ, prof. u  Varaždinu je završio osnovnu i srednju glazbenu školu u klasi prof. M. Vincekovića, a akademiju "Ino Mirković" u Lovranu upisuje 2001. u klasi prof. C. Marchionea i asistenta N. Munitića. Diplomirao je 2005. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Istvana Romera. Magisterij i postdiplomski studij u Hogeschool vor Muzik na Conservatoriumu u Maastrichtu, Nizozemska, upisuje 2006. godine. Magistrirao je u lipnju 2008. god. u klasi prof. C. Marchionea. Na gitarističkom natjecanju Ivan Padovec u Zagrebu 2005. godine osvojio je 3 mjesto te mu je pripala čast bitipočasni gost na završnom koncertu Miletićevih dana glazbe u Sisku. Od 2011. god. član je komornog ansambla "Laurum" i Koprivničkog gitarističkog dua. Raditi počinje za vrijeme dodiplomskog studija uglazbenoj školi u Delnicama, a nakon diplome zapošljava se na Umjetničkoj školi "Fortunat Pintarić"  u Koprivnici u kojoj podučava i danas. Sa svojim je učenicima postigao zapažene uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima te je za svoj rad dobio nagradu Grada Koprivnice te nagradu Agencije za odgoj i obrazovanje. Glavni je predavač u Ljetnoj školi gitare Koprivnica od 2011. godine. Pojavljuje se kao član žirija na raznim gitarističkim natjecanjima, a održava i predavanja te majstorske radionice diljem zemlje. Član je Hrvatske udruge gitarista i pedagoga i dopredsjednik udruge gitarista klasične gitare "Allegro" Koprivnica.

NENO MUNITIĆ, prof. učitelj je klasične gitare u Osnovnoj glazbenoj školi Lovre pl. Matačića u Omišu te osnivač i utemeljitelj jednog od najvećih gitarističkih festivala u ovom dijelu Europe  Omiš guitar festa. Osvojio je prvu nagradu na međunarodnom gitarističkom natjecanju Citta di Casarza Ligure 2005. god. Nastupao širom Europe kao solist te član komornih sastava. Predavao na mnogobrojnim glazbenim ustanovama u nekoliko država te radio i kao asistent kod prof. Carla Marchionea na Visokoj školi za glazbenu umjetnost "Ino Mirković" u Lovranu, a potom i kao predavač. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i priznanja za svoj pedagoški rad, a bio je i član ocjenjivačkih sudova i predavač na mnogobrojnim međunarodnim natjecanjima i majstorskim radionicama. Njegovi učenici i studenti su osvojili više od 70 međunarodnih i državnih natjecanja te preko 200 nagrada na mnogobrojnim natjecanjima diljem Europe. Antonio Rumenović, Hrvoje Ton, Vlade Brzović, Željana Jerić, Silvio Bilić i mnogi drugi gitaristi su stjecali znanja i vještine na klasičnoj gitari u klasi Nene Munitića, a danas su uspješni gitaristi i pedagozi.

JoomShaper